aA
Premjero Rolando Pakso susitikime su kadenciją baigusiu prezidentu Algirdu Brazausku buvo aptartas Valdovų rūmų atstatymo finansavimas. Susitikimas vyko A. Brazausko iniciatyva, apie jį iš anksto neskelbus.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai
Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, susitikime kartu su A. Brazausku dalyvavo Lietuvos kultūros ir meno tarybos pirmininkas Alfredas Bumblauskas, Paminklų restauravimo instituto vadovas Antanas Gvildys, Vilniaus pilių tyrimo centro vadovas Vytautas Urbonavičius.

Susitikime Vyriausybė buvo raginama skubiai skirti lėšas Valdovų rūmų atstatymo projektui įgyvendinti.

Manoma, kad projekto kaina be įrangos siektų apie 120 - 150 mln. litų, iš kurių archeologiniams tyrimams užbaigti ir pamatams užkonservuoti skubiai reikia skirti 28 mln. litų.

Išklausęs susitikimo dalyvių nuomonę, premjeras R. Paksas pabrėžė, kad laikysis aiškios Vyriausybės programinės nuostatos - visiems objektams, tarp jų ir Valdovų rūmams, kurių statyba finansuojama mokesčių mokėtojų lėšomis, turi būti parengta aiški, visuomenei priimtina pastato naudojimo koncepcija ir integravimo į šiuolaikinę kultūrą planas.

Praėjusios kadencijos Seimas spalio mėnesį priėmė įstatymą, kuriuo įpareigojo būsimą Vyriausybę iki 2009 metų atstatyti Valdovų rūmų ansamblį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.