aA
Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nuteisė 18 metų kalėti trakiškį Valerijų Riabcevą, kuris pripažintas kaltu nužudęs savo motiną ir dėdę bei sumušęs sugyventinę.
Gegužės 15 dieną Trakų rajono Lieponių kaimo gyventojas V. Riabcevas, 28-erių, per išgertuves mirtinai sumušė savo motiną Janiną Ustinienę ir dėdę Vladislavą Kondratovičių. Motina mirė netrukus, dėdė - ligoninėje, po įvykio praėjus daugiau nei pusei mėnesio.

Be dviejų nužudymų, V. Riabcevas dar pripažintas kaltu dėl savo sugyventinės Olgos Špiliauskaitės apysunkiu kūno sužalojimu. Moteris buvo sumušta balandžio pradžioje, n eblaivus V. Riabcevas sulaužė jai žandikaulį.

Vyras pareigūnams savo poelgį paaiškino tuo, kad jam atsibodo, jog sugyventinė nuolat prisvilina puodus.

Moteris sulaužytu žandikauliu vaikščiojo porą dienų. Po to, kaip aiškina pats V. Riabcevas, jis nusprendė, kad dar vienu smūgis galėtų žandikaulį atstatyti į vietą, todėl smogė moteriai dar kartą. Po sugyventinio smūgių moteris buvo operuojama.

Gegužės 15 dieną V. Riabcevas girtavo su savo motina ir dėde ir, kilus konfliktui, juos sumušė. Motina mirė netrukus, o dėdė mirė ligoninėje birželio 7 dieną.

Manoma, kad motiną V. Riabcevas mirtinai sumušė už tai, kad ji apsišlapino lovoje.

Kaimynų teigimu, V. Riabcevas terorizavo savo artimuosius, anksčiau jau teisto vyro bijojo visas kaimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.