aA
Vyriausybė svarstys, kaip gyventojai poilsiaus per kitų metų šventes. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo Vyriausybei apsispręsti dėl poilsio dienų kitais metais. Šis klausimas bus svarstomas Vyriausybės posėdyje trečiadienį.
Ministerija siūlo poilsio dieną perkelti iš sausio 6 dienos, šeštadienio, į sausio 2 dieną, antradienį. Tokiu atveju Lietuvos gyventojai nedirbtų šių metų gruodžio 30, šeštadienį, bei 31 dieną, sekmadienį, taip pat sausio 1, pirmadienį, ir sausio 2 dieną, antradienį, o vietoje antradienio dirbtų sausio 6 dieną, šeštadienį.

Tačiau praėjusią savaitę šis siūlymas buvo kritikuojamas per premjero aparato pasitarimą.

Kaip BNS informavo Vyriausybės patarėjas darbo ir socialiniais klausimais Stanislovas Trilikauskis, pasitarime buvo pastebėta, jog sausio 6 dieną yra stačiatikių Kūčios, todėl šią dieną dirbti būtų nekorektiška.

Ministerija taip pat siūlo poilsio dieną perkelti iš kitų metų lapkričio 10 dienos, šeštadienio, į lapkričio 2 dieną, penktadienį. Tokiu atveju per Vėlines kitais metais Lietuvos gyventojai nedirbtų lapkričio 1- 4 dienomis, o lapkričio 10 būtų darbo diena.

Taip pat siūloma poilsio dieną kitais metais perkelti iš gruodžio 22 dienos, šeštadienio, į gruodžio 24 dieną, pirmadienį. Tokiu atveju gyventojai per Kalėdas nedirbtų gruodžio 23- 26 dienomis, turėtų 4 poilsio dienas.

Kitąmet per Naujuosius metus Vyriausybei siūloma poilsio dieną perkelti iš gruodžio 29 dienos, šeštadienio, į gruodžio 31 dieną, pirmadienį. Tokiu atveju gyventojai nedirbtų gruodžio 30, sekmadienį, 31dieną, pirmadienį ir sausio 1 dieną, antradienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.