aA
Pasienyje su Baltarusija Lietuvos pasieniečiai sulaikė po traukinio vagonu prisikabinusį asmenį, kuris teigė esąs Kaliningrado srityje tarnaujantis kareivis.
Penktadienio vakarą į pasienyje su Baltarusija Vilniaus rajone esantį Kenos pasienio kontrolės punktą atvykus traukiniui Kaliningradas - Maskva, pasieniečiai pastebėjo po pašto vagonu prisikabinusį žmogų ir jį sulaikė.

Sulaikytasis buvo be dokumentų, vilkėjo civiliškai, turėjo maskuojamosios spalvos striukę ir cigarečių pakelį, pranešė Pasienio policijos departamentas.

Apklausos metu jis prisistatė esąs 20 metų pavasarinio šaukimo būtinosios tarnybos karys ir teigė, kad trečiadienį savavališkai pasišalino iš dalinio Černiachovske, Kaliningrado srityje.

Vyras aiškino norėjęs grįžti į namus Rusijoje, todėl palindęs po traukiniu Nesterove ir 5 valandas per Lietuvą važiavęs iki Kenos, kur buvo sulaikytas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.