aA
Devynių Rytų, Vidurio ir Pietų Europos valstybių užsienio reikalų ministrai pasveikino NATO ryžtą tęsti plėtrą ir deklaravo siekį kuo skubiau įgyvendinti narystės keliamus reikalavimus.
Tai sakoma pareiškime, kurį penktadienį Briuselyje priėmė Albanijos, Bulgarijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Makedonijos, Rumunijos, Slovakijos ir Slovėnijos užsienio reikalų ministrai.

Jie dalyvauja Belgijos sostinėje vykstančios Euroatlanto partnerystės tarybos, vienijančios NATO šalis ir jų partneres, UR ministrų susitikime.

Kalbėdamas Euroatlanto partnerystės tarybos UR ministrų susitikime, Lietuvos diplomatijos vadovas Antanas Valionis pažymėjo, kad kitas NATO plėtros etapas bus naudingas užtikrinant saugumą regione.

Ministras pridūrė, kad Lietuva, savo ruožtu, stiprins savo pasirengimą narystei. A. Valionis išreiškė viltį, kad šios pastangos padės Aljansui priimti istorinį sprendimą Prahoje.

Kaip žinoma, Lietuva tikisi pakvietimo į NATO per artimiausią Aljanso viršūnių susitikimą ir yra laikoma viena geriausiai pasiruošusių narystei kandidačių.

"Lietuva priklauso Baltijos jūros regionui, kuris yra vienas dinamiškiausių ir atviriausių regionų Europoje", sakė A. Valionis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.