aA
Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma mano, kad šalies parlamento sprendimas pratęsti Černobylio atominės elektrinės eksploatavimo terminą iki 2001 metų balandžio "nesuderinamas su sveika nuovoka". "Šį sprendimą vertinu taip pat, kaip visus pastaruosius parlamente vykstančius įvykius", pareiškė prezidentas ketvirtadienį Černobylyje, atsakydamas į žurnalistų klausimus.
Leonid Kuchma
Leonid Kuchma
"Yra politikų, politinių jėgų, kurie tokiais sprendimais mėgina priminti apie save, užsidirbti politinių dividendų", pažymėjo L. Kučma.

Prezidentas pabrėžė, kad Černobylio AE negali dirbti dėl techninių priežasčių ir patarė paklausti specialistų, jei kas šito nesupranta. Jis taip pat priminė, kad trečiasis atominės elektrinės blokas gali dirbti tik atlikus atitinkamus darbus, kurie ilgai truktų ir brangiai kainuotų. "Visus tuos, kurie balsavo už šį nutarimą, atsiųsčiau čionai kelis mėnesius stažuotis", pasakė prezidentas.

Ukrainos Aukščiausioji Rada ketvirtadienį rytiniame posėdyje rekomendavo Ministrų kabinetui atidėti sprendimą dėl Černobylio AE uždarymo priėmimą iki kitų metų balandžio, jei bus gautos dokumentais patvirtintos garantijos, kad "didžiojo septyneto" šalys ir Europos komisija įvykdys prisiimtus įsipareigojimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.