aA
Penktadienį Taline vykusiame Baltijos šalių Ministrų Tarybos posėdyje laiko klausimą, kuris buvo gana linksmai svarstomas, pristatė Estija.

Estijos premjeras Martas Laaras sakė, kad Estijoje vykusios gyventojų apklausos parodė, kad 69 proc. apklaustųjų Estijos gyventojų yra prieš laiko kaitaliojimą.

Lietuvos premjeras taip pat informavo, kad, pagal apklausą, 73 proc. Lietuvos gyventojų yra prieš vasaros laiko įvedimą.

Tai išklausęs, Latvijos premjeras Andris Škelė pareiškė, kad Baltijos šalių vienybės vardan Latvija taip pat prisijungia prie Estijos ir Lietuvos pozicijos.

Estijos premjeras M. Laaras teigė, kad nuo šiol vieningas laikas bus Baltijos šalių bendradarbiavimo simbolis.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, posėdyje produktyviai buvo svarstomi ir bendradarbiavimo karinėje srityje klausimai - bendras siekis sumažinti nacionalines išlaidas skirtas karinei technikai įsigyti.

A. Kubilius informavo, kad Lietuva netrukus pradės gaminti šaudmenis bei karinius žemėlapius ir karinius simuliatorius.

Nutarta sudaryti bendrą darbo grupę, kuri iki šių metų gegužės turi parengti projektą dėl bendrų karinės technikos pirkimų. Ši grupė taip pat turės peržiūrėti trijų valstybių įstatymus ir įsitikinti, ar jie leidžia tokius bendrus pirkimus.

Posėdyje trijų Baltijos šalių premjerai taip pat pasirašė sutartis dėl kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu, pripažinimo Baltijos šalių erdvėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.