aA
Apsilankęs didžiausioje sostinės parduotuvėje "Maxima bazė" Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma už 353 Lt pripirko kalėdinių dovanų ir sūrio "Maxima bazėje" Kalėdoms apsiperkančią Prezidento šeimą supo gausi palyda.
Maxima
© "Lietuvos žinios"
"Maximoje" įsigytas dovanas vakar Prezidento šeima įteikė su "Coca-Colos" karavanu į Prezidentūrą atvykusiam Kalėdų Seneliui. Dovanų rinkimo akciją organizuoja A.Adamkienės fondas. Politikų ir paprastų žmonių atneštos gėrybės per Kalėdas bus išdalytos A.Adamkienės fondo remiamų mokyklų mokiniams ir ligoninėse besigydantiems vaikams.

Apsipirko

Prezidento žmona A.Adamkienė LŽ teigė neatsitiktinai kalėdinių dovanų praėjusį antradienį vykusi į "Maxima bazę". Didelius prekybos centrus mėgstanti Prezidento žmona dažniausiai apsiperka vienoje sostinės "Maximų". Antradienio vakarą į Vilniaus pakraštyje esančią parduotuvę atvykusi Prezidento šeima vaikams nupirko keletą vaikiškų knygučių, lietuvių ir anglų kalbos žodyną, porą dėžučių plastilino, pieštukų, žaidimą "Monopolis", didelį konstruktorių ir didelį plastikinį sunkvežimį.

Adamkai keletą kartų parduotuvėje išsiskyrė. Šalies vadovo žmona ilgiausiai užtruko prie sūrių skyriaus. Ji nusipirko du gabalėlius lietuviško ir vieną - suomiško sūrio. Už visus pirkinius V.Adamkus sumokėjo 353 Lt. Prezidentas atsiskaitė kreditine kortele.

Žiūrovai

Visą pusvalandį po "Maxima bazę" vaikštinėjusį Prezidentą ir jo žmoną lydėjo "Maximos" parduotuvių tinklo savininkai, būrelis apsaugos darbuotojų. Dauguma pirkėjų, išvydę apsiperkantį šalies vadovą, buvo gerokai šokiruoti.

V.Adamkus nevengė pašnekinti žmonių, keliems paspaudė ranką. Nusipirkęs ko reikia, Prezidentas pasidžiaugė, kad pagaliau ir Lietuvoje atsirado didelių parduotuvių, prilygstančių Amerikos prekybos centrams. V.Adamkus teigė tik "Maxima bazėje" pirmą kartą Lietuvoje pamatęs JAV labai populiarų sodos vandenį.

Paklausta, kaip jaučiasi parduotuvėje stebima visų pirkėjų, A.Adamkienė teigė labiau mėgstanti apsipirkti viena, nes tada į ją mažiau kreipiama dėmesio. Be to, A.Adamkienė išsidavė, kad Prezidentas nėra didelis parduotuvių gerbėjas.