aA
Klaipėdoje vieno namo laiptinėje slaptavietėje pareigūnai aptiko narkotikų ir pistoletą su šoviniais.
Tirdami klaipėdiečiui Nikolajui Pivrikui iškeltą bylą dėl narkotikų laikymo ir realizavimo, antradienį Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai atliko keletą kratų nusikalstamoms gaujoms priklausančių klaipėdiečių butuose.

Kaip pranešė VRM, Minijos gatvėje namo laiptinėje esančioje elektros skydinėje pareigūnai rado 2,5 g baltos spalvos miltelių, supakuotų į maišelius ir pistoletą "ČZ 75" su penkiolika 9 mm kalibro šovinių.

ONTT pareigūnams talkino Pakrančių apsaugos pasienio policijos rinktinės kinologas su vokiečių avigane Lasa. Šalia elektros skydinės esančiame bute gyvena klaipėdietis 31 metų Gintaras Leliūnas, kuris, kaip įtariama, priklauso Stasio Kerušausko nusikalstamai gaujai.

G. Leliūnas nesulaikytas, jam pusei metų skirti teismo apribojimai. Atlikus kratą už narkotikų laikymą ir pardavimą teisiamo Nikolajaus Pivriko bute, nieko nerasta.

21 metų N. Pivrikas yra vienas įtariamųjų vadinamojoje "patrulių" byloje. Šioje byloje grupė policijos pareigūnų įtariami sąvadavimu. Manoma, kad prostitučių klientai vėliau būdavo šantažuojami, reikalaujant pinigų už tariamą prostitučių išprievartavimą.

Kam priklauso rastas ginklas ir narkotikai, nenustatyta. Klaipėdos prokuratūra šio įvykio nekomentuoja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.