aA
Buvęs Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius per pirmąjį interviu po nušalinimo nuo valdžios, kurį numatoma parodyti antradienio vakarą, sakė, kad jo sąžinė yra švari, ir tvirtai gynė savo politiką, kurios aukomis Balkanuose per praėjusį kruviną dešimtmetį tapo šimtai tūkstančių žmonių.
Iki Serbijos parlamento rinkimų likus mažiau negu dviem savaitėms privačiai Serbijos televizijos stočiai "Palma Television" duotas interviu reiškia dar vieną S.Miloševičiaus žingsnį, grįžtant iki politinę areną.

S.Miloševičius antradienį pasmerkė JTO karo nusikaltimų tribunolą kaip sistemos, kurios pagalba buvo vykdomas serbų genocidas, dalį bei tvirtino nebijąs Serbijos teismų. "Miegu ramiai ir mano sąžinė yra visiškai švari", - teigė buvęs prezidentas, kurį JTO tribunolas kaltina karo nusikaltimais Kosovo provincijoje.

Sėdėdamas ant juodos odos sofos, S.Miloševičius raudonu kaklaraiščiu, baltais marškiniais ir tamsiu kostiumu pažymėjo, kad net nepripažįsta JTO tribunolo. Tai yra politinė institucija, kuri buvo naudojama kaip viena iš serbų liaudies - liaudies, išdrįsusios ginti savo valstybę ir nacionalinius interesus - genocido priemonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.