aA
Ketvirtadienį premjeras Andrius Kubilius gavo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Irenos Degutienės teikimą Vyriausybei atleisti iš pareigų Valstybinio socialinio draudimo fondo ("Sodros") valdybos pirmininką Vincą Kuncą.
I. Degutienė teikimą dėl "Sodros" vadovo atleidimo Vyriausybei įteikė ketvirtadienio rytą, gavusi V. Kuncos prašymą atleisti jį iš pareigų.

"Sodros" valdybos pirmininko atleidimas bus svarstomas artimiausiame Vyriausybės posėdyje, kuris greičiausiai įvyks kitą pirmadienį. "Sodros" valdybos pirmininką skiria ir atleidžia Vyriausybė.

V. Kunca pirmą kartą prašėsi atleidžiamas pernai rugsėjį, bet tuomet Vyriausybė jo prašymo nepatenkino.

"Turbūt reikėjo tada priimti jo atsistatydinimo pareiškimą, bet tuomet situacija buvo kitokia, vyko vyriausybių kaita", ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Irena Degutienė.

Pasak I. Degutienės, ministerijos vadovybė suabejojo, ar V. Kunca tinkamai kontroliavo visą "Sodros" sistemą, kurią sudaro 56 teritoriniai skyriai.

"Nors per trejetą metų buvo pakeista daug vadovų, iškeltos 6 baudžiamosios bylos, ir šiandien yra signalų, kad ne visuose teritoriniuose skyriuose yra surenkamos įmokos, net iš tų įmonių, kurios yra mokios", sakė ministrė.

Vyriausybei pateiktame projekte numatyta V. Kuncą atleisti šalių susitarimu, jam išmokant vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio išeitinę pašalpą, t.y. 1070 litų. Tokios išeitinės pašalpos dydžio prašė ir pats V. Kunca.

"Sodrai" laikinai vadovauti ketinama paskirti direktoriaus pavaduotoją Česlavą Zabulėnienę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.