aA
Naujasis Latvijos prezidentas Valdis Zatleras planuoja apsilankyti Lietuvoje ir Estijoje. Numatoma, kad Estijoje V. Zatleras lankysis liepos 11-ąją, o Lietuvoje - liepos 12 dieną, naujienų agentūrai LETA sakė prezidento atstovė spaudai Inta Lasė.
Valdis Zatleras
Valdis Zatleras
© AFP/Scanpix
Tikslesnė vizitų darbotvarkė bus žinoma pirmadienį, kai pradės dirbti naujojo prezidento kanceliarija.

Lietuvos prezidento spaudos tarnyba DELFI sekmadienį patvirtino, jog Latvijos vadovo vizitas greičiausiai įvyks ateinantį penktadienį - liepos 13 d.

Buvusi Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga jau yra supažindinusi V. Zatlerą su būsimais Baltijos kolegomis Toomasu Hendriku Ilvesu ir Valdu Adamkumi.

Abu prezidentai yra pareiškę, jog nemato jokių kliūčių bendradarbiauti su naujuoju Latvijos vadovu.

Sekmadienį Latvijos Seime prisiekęs naujasis Latvijos vadovas savo tikslu paskelbė visuomenės vienijimą ir telkimą.

"Mano, kaip Latvijos prezidento, atsakomybė tęsti ir toliau plėtoti valstybės užsienio politikos kursą. Mes privalome likti patikimi sąjungininkai", - sekmadienį pirmą kartą kalbėdamas kaip prezidentas sakė V. Zatleras.

Jis pabrėžė, kad savo gydytojo darbe visada buvo atsakingas ir šią savybę išsaugos kaip nekintančią vertybę ir naujajame poste, kartu trokšdamas matyti kiekvienos institucijos, įmonės, bet kurio žmogaus atsakingumą.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad jo uždavinys - išlikti nepriklausomam nuo politinių partijų ir palaikyti jo pirmtakų sėkmingai sukurtą pusiausvyrą tarp prezidento institucijos, Seimo ir vyriausybės.

"Mano, kaip prezidento, pareiga - vienyti ir telkti visuomenę", - sakė V. Zatleras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.