aA
Ukrainos parodijuotojas ir muzikantas Andrejus Danilko, žinomas sceniniu slapyvardžiu Verka Serdučka, planuoja įkurti savo politinę partiją bei tapti Ukrainos Aukščiausios Rados deputatu, praneša ITAR-TASS. Apie tai Danilko pranešė XVI tarptautinio menų festivalio “Slaviškasis turgus Vitebske” metu.
Verka Serdiučka
Verka Serdiučka
Priešrinkiminis Serdučkos blokas vadinsis “Prieš visus”, nes pasak jo, “žmonės Ukrainoje nesupranta, už ką balsuoti, jie pavargo nuo rinkimų, konsolidacijų ir konfrontacijų, tuo tarpu politikai mušasi prie tribūnų”.

Serdučka, kaip paaiškino Danilko, “taip pat nieko nesupranta, bet muštis ir rėkauti Aukščiausioje Radoje apie tai, kad viskas blogai, gali ne blogiau už likusius”.

Ji (Serdučka) “labai gera ir sugeba paveikti žmones”, o jeigu jai duos kyšius, ji, žinoma, juos paims.

“Bet tuo pinigus ji išleis vaikams paremti”, - pabrėžė artistas.

A.Danilko kol kas abejoja, kad jo herojė vaikščiotų į Rados posėdžius vilkėdama sceninius kostiumus: “Nors šiuo metu ten tiek daug juokingų personažų, kad Serdučkos pasirodymas su žvaigžde ant galvos nieko nenustebintų”.

Pasak parodijuotojo, Serdučka turi dideles galimybes būti išrinkta į Ukrainos parlamentarus.

“Prieš du metus niekas net negalėjo įsivaizduoti, kad ji dalyvaus Eurovizijoje ir ten laimės antrąją vietą”, - priminė A.Danilko.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.