aA
Sekmadienį Izraelio Ministrų kabinetas pritarė sprendimui paleisti į laisvę 250 palestiniečių kalinių, praneša agentūra Reuters.

“Aš manau, kad tai tinkamas gestas, nes mes norime išnaudoti visas priemones, galinčias sustiprinti nuosaikius elementus Palestinos autonomijoje”,- Vyriausybės posėdžio metu pareiškė Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Olmertas.

Palestiniečiai kaliniai
Surankinti palestiniečiai kaliniai pakeliui į laisvę. Izraelis pranešė ketinantis išlaisvinti apie 500 palestiniečių kalinių, pirmąją 900 kalinių dalį, pagal susitarimą su palestiničiais.
© AFP/Scanpix
Kaliniai, priklausantys Palestinos prezidentą Mahmudą Abbasą remiančiam judėjimui “Fatah”, bus paleisti į laisvę atsižvelgiant į šių metų birželio 25 dieną Šarm el Šeiche vykusiame Viršūnių susitikime priimtą susitarimą su palestiniečių prezidentu.

Tokiam E. Olmerto sprendimui balsų dauguma pritarė Izraelio Vyriausybė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.