aA
Tik operatyvaus ir profesionalaus medikų darbo dėka penktadienį Kaune surengta „Šokių šventė" nesibaigė tragedija" – įpusėjus 3 valandų šventei, pirminiais duomenimis širdis sustojo vienam šokėjui. Laimė, medikams pavyko jauną vyrą atgaivinti.
Širdis
Širdis
© Corbis
Besibaigiant antrajai „Šokių dienos" šventės daliai S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione staiga medikų pagalbos prireikė vienam iš 7 tūkst. šventėje dalyvavusių šokėjų.

Medikų automobilis prasibrovęs pro šokėjų minią vyrą pasiekė per porą minučių.

Iš pradžių sukniubusį vyrą medikai bandė gaivinti darydami dirbtinį kvėpavimą, tačiau tai nepadėjo ir šokėjas nerodė gyvybės ženklų. Tada medikai ėmėsi širdies masažo, o netrukus prireikė ir elektrošoko. Laimė, pastaroji priemonė padėjo ir vyro širdis pradėjo plakti.

Netrukus vyriškis buvo įkeltas į greitosios pagalbos automobilį ir išgabentas į Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Kardiologijos klinikos reanimaciją.

Kokia šokėjo būklė šiuo metu nėra žinoma – vyro žmona pageidavo, kad informacija apie jo būklę nebūtų teikiama.

Beje, šventės metu medikų pagalbos, tačiau ne tokios sudėtingos, prirekė dar keliolikai šokėjų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.