aA
45 musulmonų medikų grupė ekstremistų interneto pokalbių svetainėje grasino susprogdinti bombas ir granatas per teroristinius išpuolius Jungtinėse Valstijose, teigiama "Telegraph" interneto puslapyje.
Policija aptiko pokalbių detales interneto svetainėje, priklausančioje "kibernetinių teroristų" grupuotei. Pokalbių detalės buvo rastos 23 metų Youniso Tsoulio namuose pietrytinėje Londono dalyje.

Vienoje žinutėje buvo rašoma: "Mes esame 45 medikai ir esame užsibrėžę vykdyti kovą Jungtinėse Valstijose".

Tyrėjai kol kas nerado sąsajų tarp Y.Tsoulio pokalbių svetainės ir medikų, kurie šiuo metu yra laikomi areštinėje dėl nepavykusių sprogdinimų Londone ir Glazge.

Tačiau, šaltiniai teigia, kad tikrai "labai keista", jog medikų dalyvavimas teroristiniuose aktuose tarp teroristų buvo aptariamas prieš trejus metus.

Dalis tyrimo, pradėto dėl nepavykusių sprogdinimų Londone ir Glazge, vykdoma siekiant išsiaiškinti, ar "Al Qaeda" verbavo medikus, nes manė, kad jie sukelia mažiau įtarimų ir gali laisvai keliauti Vakarų pasaulyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.