aA
114 dienų nelaisvėje Gazoje išbuvęs BBC reporteris Alanas Johnstonas sakė, jog "neįsivaizduojamai gera būti laisvam", praneša BBC. 45 metų amžiaus A.Johnstonas buvo perduotas Palestinos kovotojų grupei "Hamas". Didžiosios Britanijos teigimu, ši grupė suvaidino svarbiausią vaidmenį vaduojant iš nelaisvės žurnalistą.
Alanas Johnstonas (viduryje)
Alanas Johnstonas (viduryje)
© Reuters/Scanpix
Išlaisvintasis BBC reporteris sakė, jog "Army of Islam" grupuotė jo nekankino.

Jis gyvai per televiziją padėkojo BBC kolegoms, taip pat tiems, kurie rėmė jį visą nelaisvėje praleistą laiką. A.Johnstonas teigė bijojęs, nes nežinojo, kaip visa tai baigsis, tačiau niekada pabėgimo nesvarstęs kaip realios galimybės.

Jis kalbėjo iš Didžiosios Britanijos konsulato Jeruzalėje, kur pamažu atsigauna prieš parskrisdamas į namus.

Netrukus po to, kai po beveik keturių mėnesių nelaisvės Gazos ruože buvo paleistas pagrobėjų, BBC reporteris apdovanotas Žiniasklaidos prizu.

Žmogaus teisių organizacija "Amnesty International" 45 metų britui, kuriam atstovavo jo tėvas Grahamas, trečiadienį Londone įteikė apdovanojimą už informacijas žmogaus teisių temomis radijuje. Pasak organizacijos direktorės Didžiajai Britanijai Kate Allen, A.Johnstonas pasirinktas dar prieš sužinant apie jo paleidimą.

K.Allen sakė, kad jai ypač džiugu įteikti prizą tokią įsimintiną dieną. Anot jo, žurnalisto buvimas nelaisvėje jokios įtakos žiuri neturėjo.

A.Johnstonas nuo 2004 metų buvo BBC žurnalistas Gazoje ir buvo paskutinis Vakarų reporteris, nuolat dirbęs Gazos ruože. Pagrobėjai ne kartą grasino nužudyti A.Johnstoną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.