aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija (SEPK) perduos medžiagą dėl galimo fiktyvaus Seimo nario Jono Ramono padėjėjų įdarbinimo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT). Seimo etikos sargai taip nusprendė išnagrinėję buvusio parlamentaro padėjėjo Henriko Zarembos pareiškimą. Į pareigūnus žada kreiptis ir pats J. Ramonas.
Jonas Ramonas
Jonas Ramonas
© TV3
Šakių gyventojas H. Zaremba pranešė, kad Seimo nario J. Ramono padėjėju buvo įdarbintas visu etatu, tačiau pusę algos kiekvieną mėnesį atiduodavo kitai to paties miestelio gyventojai Onai Gabartienei. Vyras pateikė moters parašus, kuriais ji esą patvirtina ėmusi pinigus - po 750 litų.

H.Zaremba tikina tai daręs J.Ramono nurodymu. „Negi aš susirasiu kažkur moterį ir jai mokėsiu pinigus“, - SEPK nariams aiškino buvęs parlamentaro padėjėjas. Jo teigimu, J.Ramonas negalėjęs oficialiai įdarbinti O.Gabartienės, nes ji neturėjo išsilavinimo.

Savo ruožtu J. Ramonas etikos sargus tikino nežinojęs, kad jo padėjėjas dalinasi algą su O. Gabartiene. „Ji yra mano visuomeninė padėjėja, nežinojau apie jai mokėtą algą - kaip aš galiu klausti garbingų žmonių, kur jie deda savo pinigus“, - teigė parlamentaras.

Dviejų vyrų keliai išsiskyrė po to, kai praėjusių metų gruodį, palikęs Seimo Valstiečių liaudininkų frakciją, J.Ramonas nusprendė atsisakyti ir šiai partijai priklausančio H.Zarembos paslaugų. Seimo kanceliarija padėjėją atleido kaip praradusį J.Ramono pasitikėjimą.

Įsižeidęs H.Zaremba tvirtina, kad būtų pasitraukęs iš pareigų savo noru, tačiau nespėjęs to padaryti. „Nežinau, kas jam pasidarė, atleido kaip nusikaltėlį, negaliu dovanoti“, - piktinosi šakietis. Dėl ko buvusį darbdavį apskundė tik po pusės metų, vyras nepaaiškino.

„Akivaizdu, kad yra finansinis pažeidimas, o jei dar paaiškės, kad J. Ramonas apie tai žinojo, turėsime svarstyti“, - kalbėjo SEPK narys Algirdas Monkevičius.

„Man sunku patikėti, kad dvejus metus visuomeninė padėjėja ėmė pinigus, o J. Ramonas apie tai nežinojo“, - negalėjo patikėti kitas komisijos narys Antanas Stasiškis.

„Jaučiu, kad Seime yra ne vienas toks atvejis, pamatysite, išaiškės ir daugiau“, - jam pritarė Antanas Matulas.

Tai - jau antras atvejis per kelis mėnesius, kai parlamentarai įtariami fiktyviu padėjėjų įdarbinimu.

Neseniai į labai panašią istoriją įklimpo liberaldemokratė Ona Valiukevičiūtė. Iš darbo atleistas jos padėjėjas Augustinas Manelis pareiškė, kad parlamentarė dvejus metus esą galėjo savintis svetimą algą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.