aA
Vienas turtingiausių parlamentarų Seimo pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas, gindamas rentų Seimo nariams įstatymo projektą, prarado savitvardą ir ėmėsi retorikos, prasilenkiančios su politiko etika.
Alfredas Pekeliūnas
Alfredas Pekeliūnas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„O ką, jums kas skauda, jei aš gaunu daugiau? Jums vidurius gal paleido, atsiprašant? Kaip jūs taip klausiat iš viso? O jums skauda, jeigu aš daugiau gaunu?“ - antradienį atsakydamas į žurnalistų klausimus pratrūko A.Pekeliūnas.

Antradienį Seimas, nepaisydamas visuomenės nepritarimo, toliau svarstė vadinamąjį rentų įstatymo projektą, numatantį rentas buvusiems parlamentarams, taip pat ir šios kadencijos, iki gyvos galvos.

Prie Seimo antradienį susirinkę daugiausia pensinio amžiaus piketuotojai įteikė A.Pekeliūnui surinktą „rentą“ - tūkstantį vieno cento monetų.

A.Pekeliūnas, nesibodėdamas priėmė iš žmonių šią auką, tačiau nedrįso išeiti pasikalbėti su piketuotojais už Seimo ribų.

A.Pekeliūnas „bendravo“ su piketuotojais stovėdamas už Seimo rūmų apsaugos posto ir kalbėjo neslėpdamas arogancijos: „O ką, rentos blogai?“

Po tokio pabendravimo per saugų atstumą DELFI paklaustas apie savijautą A.Pekeliūnas atsakė besijaučiąs atpirkimo ožiu.

„Nei aš iniciatorius šito įstatymo, nei ką“, - kalbėjo A.Pekeliūnas, rinkęs parašus po rentų įstatymu.

Paklaustas, ar balsuos dėl rentų įstatymo nepaisydamas visuomenės reiškiamo nepasitenkinimo, A.Pekeliūnas užsiminė, jog prie Seimo susirinkę žmonės yra suvaryti ir jis esą taip pat galėtų suorganizuoti kitaip manančiųjų piketus.

„O kur čia tas nuoširdumas?“, - apie piketuotojus kalbėjo A.Pekeliūnas.

Paklaustas, „ar manote, kad tiems žmonėms neskauda?“, A.Pekeliūnas prarado savitvardą ir prakalbo įžeidžiančiai.

http://g.delfi.lt/m/pc/20070703152849.A.Pekeliunas.mp3 A.Pekeliūno pokalbis su žurnalistais

Vėliau konservatorei Rasai Juknevičienei pacitavus kolegą Seimo posėdžio metu, tuo metu pirmininkavęs Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius paprašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti tokį politiko elgesį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.