aA
Eduardas Ševardnadzė pareiškė esąs pasirengęs per būsimąjį susitikimą su Vladimiru Putinu aptarti visas susikaupusias problemas, trukdančias užmegzti glaudesnį Gruzijos ir Rusijos bendradarbiavimą, pranešė prezidento spaudos tarnyba.
Vladimir Putin
Gruzijos prezidento penktadienį V.Putinui nusiųstame laiške sakoma, kad "Nepaisant visko, kas vyksta, tikiuosi, jog, kaip demokratiniam savo šalies kursui ištikimas žmogus, Jūs neleisite imtis neapgalvotų ir neteisingų veiksmų prieš Gruziją. O aš savo ruožtu esu pasirengęs per mūsų būsimąjį susitikimą aptarti visas susikaupusias problemas, trukdančias siekti glaudesnio Gruzijos ir Rusijos bendradarbiavimo".

E.Ševardnadzė sako esąs giliai įsitikinęs, kad "mes kaip prezidentai turime rodyti draugiškų ir korektiškų santykių pavyzdį. Mūsų tautų gera kaimynystė ir abipusė pagarba nepalieka mums kitos išeities, išskyrus vieną - rasti bendrą kalbą", - sakoma E.Ševardnadzės laiške.

Rusijos prezidentas V.Putinas trečiadienį griežtai pareikalavo, kad Gruzijos vadovybė padarytų galą "banditiškiems" išpuoliams į Rusijos teritoriją ir įspėjo, jog priešingu atveju Rusija pasinaudos Jungtinių Tautų deklaruojama nacionalinės savigynos teise. Jis taip pat įpareigojo šalies Generalinį štabą pateikti pasiūlymų dėl galimybių atakuoti teroristų bazes, jei vėl pasikartotų mėginimai prasiveržti į Rusijos teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.