aA
Pakistano prezidentas generolas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) ketvirtadienį pajuokavo, kad Afganistanas į Tora Boros regioną turėtų įsileisti turistus, kurie apžiūrinėdami kalnų olas galbūt vieną kartą aiškiai nustatytų, gyvas Osama bin Ladenas, ar ne.
Osama bin Laden
"Visos olos buvo subombarduotos, bet daugelio tų olų niekas neapžiūrėjo, - per spaudos konferenciją Jungtinių Tautų būstinėje sakė P.Musharrafas. - Kalbėdamas ne visai rimtai siūlyčiau galbūt įleisti turistus, kad jie galėtų apžiūrėti tas Tora Boros olas".

P.Musharrafas sakė vis dar manąs, kad iš Saudo Arabijos kilęs O.bin Ladenas - pagrindinis rugsėjo 11-osios atakų Niujorke bei Vašingtone įtariamasis - yra miręs ir pridūrė, kad Pakistane jo tikrai nėra.

Pakistano prezidento nuomone, O.bin Ladenas žuvo per Tora Boros olų bombardavimą baigiantis JAV vadovaujamai karo kampanijai Afganistane, kurios metu buvo nuverstas Talibano režimas.

"Spėčiau, kad labiausiai tikėtina, jog jis yra miręs. Galbūt jis dar gyvas, nors veikiausiai yra miręs", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.