aA
Į policiją kreipėsi du sostinės gyventojai, kuriuos radijo stoties vedėjais apsimetę sukčiai įtikino už daugiau nei pusę tūkstančio litų nusipirkti ir jiems padiktuoti mobiliojo ryšio telefonų sąskaitos papildymo kortelių numerius.
Money
Kaip penktadienį pranešė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato spaudos tarnyba, 29 metų sotinės Justiniškių gatvės gyventoja G.D. teisėsaugos pareigūnams pareiškė, kad antradienį į jos mobiliojo ryšio telefoną paskambino vyriškis, kuris prisistatė radijo stoties "Tau" darbuotoju ir apgaulės būdu įtikino ją nusipirkti "Extra" bei "Labas" sąskaitos papildymo kortelių už 700 litų.

Tuo tarpu 47 metų A.S. pareiškė, kad trečiadienį nepažįstamas asmuo paskambino jam į mobiliojo ryšio telefoną ir pasiūlė nupirkti aštuonias "Labas" ir "Extra" korteles, už kurias jis neva laimėtų vertingą prizą arba kelionę į užsienį.

Pareiškėjas nusipirko kortelių už 630 litų ir telefonu pranešė jų numerius.

Tokiu būdu sukčiai gyventojus pradėjo apgaudinėti šių metų pradžioje Kaune.

Aferistai skambina į mobiliuosius telefonus ir informuoja, neva telefono savininkas dalyvauja radijo stoties žaidime. Atsakius į kelis nesudėtingus klausimus, nepažįstamas pašnekovas sveikina ir teigia, kad telefono savininkas laimėjo miegamojo baldų komplektą ar kokį nors kitą brangų prizą.

Vėliau "laimėtojo" paprašoma per pusvalandį kurioje nors degalinėje įsigyti 20, 40, 60 ar 99 litų vertės mobiliojo ryšio "Labas" ar "Ekstra" korteles ir padiktuoti jų numerius. Įkvėptas sėkmės, "laimingasis" patikliai įvykdo visus nurodymus.

Turėdami kortelės numerį, sukčiai gali papildyti savo mobiliojo telefono sąskaitą tokia suma, už kokią "Labas" arba "Ekstra" mokėjo apgautasis.

UAB "Nokia Lietuva" pranešime spaudai pabrėžia, kad nei NOKIA bendrovė, nei jos partneriai, nei įgaliotieji pardavimo agentai nevykdo jokios pardavimo telefonu kampanijos, kurioje būtų tokio pobūdžio reikalavimai.

Be to, nei UAB "Nokia Lietuva", nei jos partneriai, nei įgaliotieji pardavimo agentai niekada telefonu nereikalauja pateikti nei duomenų apie asmenį, nei jo adreso. Tokie duomenys yra teikiami ir saugomi įstatymo nustatyta tvarka.

Todėl UAB "Nokia Lietuva" įspėja Lietuvos gyventojus, sulaukusius arba dar sulauksiančius pardavimo agentų skambučių su tokiais pasiūlymais bei reikalavimais pateikti asmeninius duomenis, ar įsigijus mobiliojo ryšio operatoriaus išankstinio mokėjimo korteles, pranešti jų papildymo kodus, tiesiog netikėti tokia apgavyste. Duomenys, pateikti telefonu neidentifikuotam pardavimo agentui ar institucijai, ateityje gali būti panaudoti nedoriems tikslams.

UAB "Nokia Lietuva" rekomenduoja Lietuvos gyventojams nepalaikyti jokių ryšių su tokiais pardavėjais. Gyventojams, kurie patikėjo tokių pardavimo agentų pasiūlymais ir jų įkalbėti įsigijo mobiliojo ryšio operatoriaus išankstinio mokėjimo korteles bei atskleidė kalbėjimo sąskaitų papildymo kodus, reiktų dėl apgavystės kreiptis į policiją ar kitas teisėsaugos institucijas.

Pasak pranešimo, visos UAB "Nokia Lietuva", jos partnerių ar įgaliotųjų pardavimo agentų vykdomos kampanijos bei akcijos yra viešai reklamuojamos žiniasklaidoje arba paskelbiamos kitomis oficialiomis komunikacijos priemonėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.