aA
Pasak technikos specialisto, mobilieji telefonai ir kiti elektroniniai įtaisai gali lengvai būti paversti ginklais. Chetas Uberis tvirtina, jog teoriškai bet kokį elektroninį įtaisą galima panaudoti kaip elektromagnetinį ginklą. Jis kreipėsi į JAV vyriausybę, ragindamas uždrausti naudotis bet kokiais panašiais įtaisais lėktuvuose.
Ch.Uberis žurnalui „New Scientist“ sakė, jog radijo imtuvus, muzikos grotuvus ir nešiojamus kompiuterius galima lengvai patobulinti, kad šie trukdytų orlaivio valdymo sistemoms.

Tokių trukdžių galimybė jau kuris laikas žinoma. Pilotai kiekvieną kartą, leisdamiesi ar kildami, patikrina ar skrydžiui nereikalingi elektroniniai įtaisai yra išjungti.

Tačiau Ch.Uberio nuomone, lėktuvuose turi būti sumontuota speciali stebėjimo įranga, leidžianti nuspėti tokio įtaiso būvimą orlaivyje. Kol nebus pritaikyta tokia technologija, jis rekomenduoja visiškai uždrausti elektroninius įtaisus lėktuvuose.

Minėta technologija jau yra sukurta, tačiau aviakompanijos atsisakė ją naudoti dėl didelės kainos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.