aA
planet of apes
Evoliucijos specialistai daro prielaidą, kad po keleto milijonų metų žmogus užleis vietą kitoms gyvybės rūšims – protingoms ir dominuojančioms. Mokslininkai taip teigia remdamiesi klimatiniais ir geografiniais pokyčiais, kurie įvyks tolimoje ateityje. Mokslininkų sukaupta informacija leidžia gana tiksliai prognozuoti, kaip keisis mūsų planeta, jei tik nenumatytos gamtinės priežastys nepakreips natūralios raidos.

Pagal Didžiosios Britanijos mokslininkų spėjimus, Viduržemio jūros regionas ir Amazonės delta taps dykumomis, kaip kažkada nutiko su žaliuojančia Sachara. Žemėje atsiras naujos gyvybės formos, greičiausiai gigantiški aštunkojai išlips į krantą ir mokysis vaikščioti. Sraigės greitai išaugs ir pasieks metro aukštį, daugelis jūrinių žuvų paliks savo gimtąją terpę, pralavins sparnus ir pradės medžioti.

Šį intriguojantį tyrimą atliko 16 mokslininkų. Jų darbo rezultatus galima pamatyti TV kanalo „Discovery International‘s Animal Planet“ seriale „The Future is Wild“, kur pasakojama apie tolimos ateities pokyčius. Mokslininkai mano, kad pačiomis protingiausiomis žemės būtybėmis taps pavianų palikuonys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.