aA
Pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas interviu laikraščiui "Komsomolskaja pravda" pareiškė, kad veltui perkėlė atsakomybę būsimajam prezidentui dėl Lenino kūno palaidojimo ir Komunistų partijos uždraudimo. Šiuos B. Jelcino žodžius iš interviu pacitavo televizijos NTV informacijos laida ketvirtadienio vakarą.
Boris Yeltsin
Boris Yeltsin
"Lenino palaikus išnešti iš mauzoliejaus ir palaidoti, be abejo, reikia. Taip, kaip man reikėjo uždrausti Komunistų partiją ir tuo priversti jos buvusius narius įsteigti naują organizaciją kitu pavadinimu, kuri turėtų kitą programą", citavo NTV B. Jelcino interviu.

Į klausimą, kas sutrukdė tai padaryti, pirmasis prezidentas atsakė taip: "Nesubrendo visuomenės psichologinis pasirengimas. Kaskart aš atidėliojau sprendimą, kad nesukelčiau didesnės įtampos, saugojau žmonių ramybę. Galbūt veltui atidėliojau, veltui saugojau. Vis viena tai teks padaryti".

"Be reikalo aš perkėliau atsakomybę būsimajam prezidentui", sakė B. Jelcinas.

Drauge B. Jelcinas pareiškė, kad tarp jo ir dabartinio prezidento Vladimiro Putino principinių nesutarimų nėra.

Paklaustas, ar nenusivylė savo išrinktuoju, B. Jelcinas atsakė: "Ne, visi mano lūkesčiai pasiteisino... Svarbiausia, kad jis (V. Putinas) pateisino žmonių lūkesčius".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.