aA
Bendrovė "Lietuvos energija" planuoja iš Ignalinos atominės elektrinės kitąmet nupirkti tik trečdalį jos galimos pagaminti elektros energijos. Neradusi eksporto rinkų, atominė jėgainė gali būti priversta išlaidas dengti vartotojų sąskaita.
IAE
Bendrovė "Lietuvos energija" planuoja iš Ignalinos atominės elektrinės kitąmet nupirkti tik trečdalį jos galimos pagaminti elektros energijos.
"Lietuvos energija" planuoja kitąmet iš Ignalinos AE nupirkti 5,5 mlrd. kilovatvalandžių (kWh) elektros. Atominė jėgainė per metus gali pagaminti 16 mlrd. kWh, rašo dienraštis "Respublika".

Sumažėjus elektros gamybai Ignalinos AE dar rugsėjį kreipėsi į Kainų ir energetikos kontrolės komisiją, kad elektros kaina nuo kitų metų būtų padidinta nuo 7,04 iki 8,555 cento už kWh.

Pasak jėgainės specialistų, kainą verčia didinti per pastaruosius trejus metus dvigubai smukusi elektros gamyba. Prognozuojama, kad šiemet elektrinė patirs apie 50 mln. litų nuostolių.

Ignalinos AE vadovai tikisi, kad vis dėlto pavyks susitarti dėl elektros eksporto į Baltarusiją. Jau yra pasirašyta sutartis su Rusijos bendrove TVEL, kuriai elektra būtų parduodama mainais į branduolinį kurą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.