aA
“Hitachi” Japonijoje pradėjo pardavinėti interneto naršymui skirtą įrenginį, kuriame įmontuotas bendrovės “Transmeta” gaminamas “Crusoe” procesorius. Netrukus šis įrenginys turėtų pasirodyti ir JAV rinkoje.
“Flora-ie 55mi”
“Flora-ie 55mi” yra nešiojamo, kišeninio kompiuterių ir mobiliojo telefono hibridas, kuriuo, kaip asmeniniu kompiuteriu, lengvai galima prisijungti prie interneto ir paleisti daugelį taikomųjų programų. Jis taip pat turi specialų duomenų įvedimui skirtą pieštuką, kokius turi kišeniniai “Palm” tipo kompiuteriai. Be to juo galima naudotis kaip parastu mobiliuoju telefonu.

Kaip ir lapkritį pristatytą bendrovių “Gateway” ir AOL interneto naršymo įtaisą, “Flora” kompiuterį valdo mobilioji “Linux” operacinės sistemos versija. Kiti nešiojamieji kompiuteriai su “Transmeta” procesoriais, kuriuos gamina “Hitachi”, dirba su “MS Windows” OS.

Nors kol kas įrenginiu prekiaujama tik Japonijoje, netrukus jį galės įsigyti ir JAV vartotojai, paskelbė bendrovė “Transmeta”.

Paskutiniai su mėnesiai šiai bendrovei, kurios gaminami procesoriai vartoja mažiau energijos nei konkurentų “Intel” ar “Advanced Micro Devices” gaminiai, buvo karštligiškos prekybos laikotarpis.

Neseniai “Transmeta” pribloškė IBM pareiškimas apie nutraukiamą nešiojamų kompiuterių su “Crusoe” procesoriais gamybą. IBM nusprendė naudoti bendrovės “Intel” gaminamus “Pentium III” procesorius, kurie skirti specialiai nešiojamiems kompiuteriams ir vartoja taip pat gana nedaug energijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.