aA
Trečiadienį Sočyje vykusiame pasitarime su jėgos struktūrų vadovais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įpareigojo Generalinį štabą pateikti pasiūlymų dėl galimybių atakuoti teroristų bazes, jei vėl pasikartotų mėginimai prasiveržti į Rusijos teritoriją.
Vladimir Putin
Prezidentas pabrėžė, kad Rusija tvirtai laikosi tarptautinių įsipareigojimų, gerbia kitų valstybių suverenitetą ir vientisumą, tačiau reikalauja, kad lygiai taip pat būtų elgiamasi ir su ja.

V.Putinas įpareigojo Federalinės pasienio tarnybos direktorių, gynybos ministrą ir Federalinės saugumo tarnybos direktorių raportuoti, kaip vykdomi ankstesni jo pavedimai stiprinti pietines Rusijos sienas, taip pat pasiūlė parengti priemones dėl papildomos valstybinės sienos apsaugos.

"Šiandien niekas negali neigti, o mes tą žinome absoliučiai tiksliai, ir tai patvirtina užsienio informacijos šaltiniai, kad Gruzijos teritorijoje įsitvirtino ir tie, kurie susiję su pernykščių teroro aktų Jungtinėse Valstijose rengimu, ir tiesioginis gyvenamųjų namų sprogdinimų Rusijos Federacijoje vykdytojas", - sakė V.Putinas ir pareikalavo "nedelsiant juos išduoti".

Kalbėdamas apie padėtį Čečėnijoje prezidentas pareiškė, kad tarptautinio terorizmo infrastruktūra čia sunaikinta."Banditų grupuotėms smogtas skaudus smūgis, ir tarptautinio terorizmo infrastruktūra ten sunaikinta", - sakė jis.

"Viena iš priežasčių, trukdančių veiksmingai kovoti su terorizmu, - pridūrė prezidentas, - atskirose pasaulio dalyse išlikę teritoriniai anklavai, nekontroliuojami nacionalinių vyriausybių, kurios dėl pačių įvairiausių priežasčių negali ar nenori duoti atkirtį terorizmo grėsmei", - pabrėžė V.Putinas.

Viena iš tokių vietų, keliančių ypatingą Rusijos nerimą, jis nurodė Pankisio tarpukalnę ir kitus kaimyninių teritorijų ruožus palei valstybinę Gruzijos ir Rusijos sieną. Padėtis šiame regione, sakė V.Putinas, "jau seniai nuodija tarpvalstybinius santykius su Gruzija ir gruzinų tauta".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.