aA
Opozicinės Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkas Eugenijus Gentvilas trečiadienį Vilniuje vykusiame tarybos posėdyje atmetė konservatoriaus Andriaus Kubiliaus pasiūlymą pasitraukti iš prezidento rinkimų kampanijos ir paremti dabartinį šalies vadovą Valdą Adamkų.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
© BNS foto
"Vienasmenių sprendimų priimti neketinu. Jeigu tokie raginimai atsirastų LLS, prašyčiau, kad viena ar kita partinė institucija juos apsvarstytų. Šiandien tokių siūlymų nėra", - BNS teigė E.Gentvilas.

Pirmadienį opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos pirmininko pavaduotojas Andrius Kubilius pareiškė nekandidatuosiąs į prezidentus ir paragino LLS bei Lietuvos centro sąjungos lyderius E.Gentvilą bei Kęstutį Glavecką padaryti tą patį, paremiant V.Adamkų kaip bendrą centro dešiniųjų kandidatą.

"Centro dešiniųjų rinkėjų balsų išsiskaidymas sudarytų galimybę į antrą turą pakliūti tik kairiųjų ar kitų populistų atstovams. Tai būtų pražūtinga", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė A.Kubilius.

Praėjusią savaitę V.Adamkus pareiškė apsisprendęs dalyvauti šių metų gruodžio 22 dieną įvyksiančiuose rinkimuose ir siekti antros kadencijos. LCS pirmininkas parlamentaras Kęstutis Glaveckas taip pat pareiškė ketiną rinkimuose kovoti "iki galo".

Tačiau centristai nėra vieningi šiuo klausimu. Praėjusią savaitę LCS nariai parlamentarai Virginijus Martišauskas ir Gintaras Šileikis paragino K.Glavecką atsiimti savo kandidatūrą V.Adamkaus naudai ir sutelkti partijos jėgas savivaldybių rinkimams.

Gruodžio 22 dieną kartu su prezidento rinkimais vyks ir savivaldybių tarybų rinkimai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.