aA
Suomijos pilietis 37 metų Ari Pekka Hyppola, neseniai viešai pareiškęs apie savo ketinimus prašyti politinio prieglobsčio Lietuvoje, šių planų atsisakė.
Lietuvos vėliava
© DELFI
Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", dviračiu iš gimtosios šalies į Kauną atriedėjęs suomis rugpjūčio pabaigoje kreipėsi į miesto policijos migracijos tarnybos pareigūnus ir pareiškė norą gyventi Lietuvoje, bet raštiško prašymo suteikti politinį prieglobstį Lietuvos Migracijos departamentui jis nepateikė.

Jau po savaitės A.P.Hyppola savo planų atsisakė ir pranešė ketinąs dviračiu važiuoti į Slovėniją. Politinio prieglobsčio jis ketina prašyti šioje šalyje.

Suomis užsiiminėja kalnų slidinėjimu, šiek tiek yra pramokęs slovėnų kalbos, todėl tikisi Slovėnijoje daugiau laiko skirti savo pomėgiui.

Norą prašyti politinio prieglobsčio Lietuvoje A.P.Hyppola motyvavo tuo, kad su juo Suomijoje buvo elgiamasi panašiai kaip su disidentais buvusioje Sovietų Sąjungoje.

A.P.Hyppola net 12 kartų buvo atsidūręs įvairiose Suomijos psichiatrijos gydymo įstaigose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.