aA
Per smarkių liūčių sukeltus potvynius Prancūzijos pietuose žuvo mažiausiai 20 žmonių, buvo nutrauktos elektros perdavimo linijos, užlieti keliai ir žemės ūkio naudmenos, antradienį pranešė pareigūnai, paskelbę naujausius oficialius duomenis.
Potvynis
Po pusantros paros užtrukusių audrų ir potvynių dvylika žmonių laikomi dingusiais. Visi jie ir 18 žuvusiųjų gyveno labiausiai nukentėjusiame Garo departamente. Keturi žmonės žuvo ir dar keturi dingo šio departamento Aramono kaime, kur vėlai pirmadienį potvynio vanduo pralaužė pylimą. Antradienį kai kur šiame rajone laukus užliejusio vandens gylis buvo du metrai.

Žuvusiųjų skaičius buvo sumažintas nuo 27 iki 20 - vietos pareigūnai pripažino, kad kai kurie žmonės į sąrašą buvo įtraukti du kartus.

Prancūzijos premjeras Jeanas-Pierre'as Raffarinas, kuris kartu su vidaus reikalų ministru Nicolas Sarkozy praskrido virš labiausiai nukentėjusių rajonų, paskelbė nuo potvynio nukentėjusiems žmonėms skirsiąs 10 mln. eurų (34,5 mln. litų).

Potvynio vanduo šiame vynuogininkystės ir turizmo regione sunaikino daug vynuogynų.

Pareigūnai nurodė, kad kai kur per 24 valandas iškrito 600 mm kritulių - tai daugiau, nei vidutinis per pusę metų iškrintančių kritulių kiekis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.