aA
Teroristų tinklo "al Qaeda" kovotojai, kurie po praėjusiais metais surengtos JAV vadovaujamos karinės kampanijos prieš Talibano režimą pabėgo į Pakistaną, šiuo metu persigrupuoja ir grįžta į Afganistaną, antradienį rašo "The New York Times".
Nuo 2001 metų pabaigos tūkstančiai "al Qaeda" narių pabėgo iš Afganistano ir išsibarstė po Pietų Aziją ir Artimuosius Rytus; tarp jų Iraną bei Iraką, rašo dienraštis, remdamasis JAV žvalgybos pareigūnais.

Vis dėlto daugiausiai "al Qaeda" kovotojų tebėra susitelkę Afganistane ir Pakistane, be to, nedidelės jų grupės šiuo metu grįžta į Afganistaną.

Manoma, kad "al Qaeda" kovotojai yra atsakingi už pastaruoju metu surengtas atakas prieš JAV pajėgas Afganistane, taip pat praėjusią savaitę įvykdytą pasikėsinimą į Afganistano prezidentą Hamidą Karzai (Hamidą Karzajų), dienraščiui sakė JAV ir afganų pareigūnai.

"The New York Times" rašo, kad JAV žvalgyba atsekė paskui grupę "al Qaeda" narių į Iraką ir Iraną, tačiau pareigūnai nesutaria, ar teroristų tinklo kovotojai sulaukė šių šalių vyriausybių paramos.

Dienraščio žiniomis, po atakų visame pasaulyje iš viso jau buvo sulaikyta ar areštuota maždaug 2 700 žinomų ar įtariamų "al Qaeda" kovotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.