aA
Už valiutos keitėjo nužudymą ir apiplėšimą vilnietis Tomas Dombrovskis kalės 12 metų sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje, bus konfiskuota pusė jo turto.
Cell
Tokį nuosprendį antradienį paskelbė Vilniaus apygardos teismas byloje dėl 1993 metų žiemą įvykdyto valiutos keitėjo nužudymo.

"Nidos" banko valiutos keitykloje "Vaivorykštės" parduotuvėje Vilniuje dirbęs 28 metų Rimvydas Turevičius buvo nužudytas 1993 metų gruodžio 16 dieną Laisvės prospekte, netoli nuomojamo buto.

Žudikas iš jo pagrobė rankinę su joje buvusiais 1 tūkst. JAV dolerių ir daiktais. Peršautas vieninteliu šūviu į krūtine, valiutos keitėjas mirė po kelių minučių.

Nors pareigūnams tada pavyko surasti įvykio liudytojų, ilgą laiką byla teismo nepasiekė.

Pernai rudenį po ilgo tyrimo buvo sulaikyti du įtariamieji - Tomas Dombrovskis, kuriam dabar 31 metai, ir Valdas Lukoševičius, kuriam dabar yra 37 metai. Vyrus sieja giminystės ryšiai - jie yra pusbroliai.

Antradienį jie išklausė teismo nuosprendį. Abu vyriškiai iki šiol taip pat buvo ne kartą teisti už įvairius nusikaltimus.

Nuosprendyje teismas rašo, kad bylos medžiaga yra pilnai įrodyta, kad teisiamieji padarė nusikaltimus.

V.Lukoševičių teismas pripažino kaltu dėl bendrininkavimo nusikaltime ir skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje.

V.Lukoševičius kaltas prisipažino iš dalies, tuo tarpu T.Dombrovskis savo kaltę neigia.

Bylos duomenimis, T.Dombrovskis sukūrė nusikaltimo planą ir suorganizavo plėšimą. 1993 metų gruodžio viduryje nusikaltėliai ėmė sekti valiutos keitėją.

Valiutos keitėjas į darbą ir iš jo į namus Karoliniškių rajone važiuodavo tuo pačiu maršrutu - troleibusu nuo "Vaivorykštės" iki "Saturno" parduotuvės.

Gruodžio 16 dieną nusikaltėliai atvažiavo automobiliu, palaukė R.Turevičiaus prie parduotuvės "Saturnas", kol šis atvažiavo.

Bylos duomenimis, tada T.Dombrovskis vienas nusekė iki 44 numeriu pažymėto namo Laisvės prospekte, kur gyveno valiutos keitėjas ir iš šratinio, perdirbto į kovinį pistoleto, šovė vieną kartą į krūtinę ir pagrobė rankinę.

V.Lukoševičius iš dalies prisipažino kaltas. Jis teismui pasakojo, kad padėjo pasekti vyriškį, o gruodžio 16 dieną pavežė automobiliu iki parduotuvės "Vaivorykštės".

Grįžęs T.Dombrovskis jam pasakė, kad šovė į keitėją. Vyriškis mašinoje buvo atidaręs pagrobtą diplomatą, kuriame gulėjo pinigai.

V.Lukoševičius apie įvykį papasakojo savo tuometinei sutuoktinei. Moteris teisme buvo apklausta liudytoja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.