aA
Didžiausia opozicinė Liberalų frakcija Seime antradienį susitinka su Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovu Mečiu Laurinkumi, kad aptartų VSD vaidmenį privatizuojant šalies energetikos įmones.
Mečys Laurinkus
Šis susitikimas buvo planuotas dar praėjusią savaitę, bet tuomet jis buvo atšauktas dėl M.Laurinkaus ligos. VSD vadovas paprašė atidėti susitikimą motyvuodamas tuo, jog turi problemų su balsu.

Pasak Liberalų frakcijos pranešimo spaudai, susitikime, kuriame dalyvaus Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkas Eugenijus Gentvilas ir frakcijos vadovai, bus aptarta, kaip VSD gina valstybės interesus privatizuojant energetikos įmones.

Liberalai žada po pokalbio įvertinti VSD veiklą bendrovės "Mažeikių nafta" (MN) šeimininkų pasikeitimo istorijoje.

Rugpjūtį MN valdžiusi JAV bendrovė "Williams International" be Lietuvos žinios sutarė parduoti savo turimas akcijas ir MN valdymo teises Rusijos bendrovei "Jukos".

Aukščiausi šalies vadovai išreiškė savo pasipiktinimą, jog derybos dėl akcijų pardavimo vyko neinformuojant Lietuvos Vyriausybės, kuri yra didžiausia MN akcininkė.

"Williams" atstovai prisipažino, jog derybos dėl akcijų pardavimo vyko nuo gegužės mėnesio, tačiau tiek prezidentas Valdas Adamkus, tiek premjeras Algirdas Brazauskas, tiek Seimo pirmininkas teigė apie tai nežinoję.

Seimo pirmininkas žurnalistams teigė, jog VSD turėjo informuoti valstybės vadovus apie planuojamą sandorį anksčiau, o premjeras pareiškė, jog Saugumo veikla nėra tokia efektyvi, kokia turėtų būti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.