aA
Ketvirtadienį Kremliuje įvykusiame susitikime su deputatų grupės "Rusijos regionai" lyderiu Olegu Morozovu RF prezidentas Vladimiras Putinas išdėstė savo nuomonę dėl Lenino mauzoliejaus likimo ir pirmojo šalies prezidento Boriso Jelcino neigiamo požiūrio į idėją paskelbti Aleksandro Aleksandrovo melodiją Rusijos valstybiniu himnu.
V.Putin, B.Yeltsin
Kaip papasakojo žurnalistams po susitikimo O.Morozovas, "V.Putinas žinojo apie B.Jelcino poziciją dėl Rusijos himno dar prieš priimdamas sprendimą paremti A.Aleksandrovo muziką". O.Morozovas pažymėjo, kad B.Jelcino pozicija "neturi įtakos Rusijos prezidento požiūriui, nors ji verta dėmesio bei pagarbos kaip ir bet kurio kito RF piliečio pozicija".

Pasak O.Morozovo, komentuodamas netikėtai Valstybės Dūmoje kilusią diskusiją dėl Lenino mauzoliejaus, prezidentas pareiškė nelaikąs tarpusavyje susijusiais mauzoliejaus klausimo ir valstybinės simbolikos klausimo. V.Putinas pabrėžė, kad mauzoliejaus klausimas "šiandien nėra aktualus".

Rusijos prezidento nuomone, jo pateikti valstybinės simbolikos įstatymų projektai "Valstybės Dūmoje turi būti priimti kaip politinės ir pilietinės santarvės aktas", pridūrė O.Morozovas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.