aA
Prieš keletą dienų Kinijoje buvo uždraustas priėjimas prie paieškos portalo "Google", netrukus po to komunistų vyriausybė uždraudė ir antrą populiarų informacijos paieškos tinklapį, šį kartą "Altavista". Kinai jau beveik priprato, kad uždraudžiami užsienio naujienų tinklapiai, pvz. "BBC News", tačiau sprendimas uždrausti paieškos portalus sukėlė pasipiktinimo bangą - įvairios organizacijos pareikalavo atšaukti draudimą.
AltaVista
Kreipimaisi i "Google.com" tinklapį Kinijos tarnybinėse stotyse buvo užblokuoti praėjusį pirmadienį, o "Altavista" užblokuota savaites pabaigoje.

Du Harvardo universiteto studentai sukūrė interneto svetainę, kurioje galima išbandyti, ar tam tikras tinklapis nėra uždraustas Kinijoje. Jonathano Zittraino ir Benjamino Edelmano tinklapyje taip pat pateikiamas Kinijos vyriausybės užblokuotu tinklapių sąrašas, kuris kiekviena savaite pasipildo naujais įrašais.

Sąraše šalia tūkstančių pornografijos, žmogaus teisiu gynimui bei spaudos laisvei skirtu tinklapių taip pat yra ir atvirojo kodo programų kūrimui skirtos svetaines, pvz. "Sourceforge.net".

Keista, kad "Yahoo", naudojantis "Google", kaip paieškos įrankį, Kinijoje veikia iki šiol.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.