aA
Vilniuje savaitgalį nuo vagių ir plėšikų nukentėjo nemažai užsienio šalių piliečių. Nuo nusikaltėlių nukentėjo du Italijos, vienas Vokietijos ir viena Ukrainos pilietė, pranešė Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas. Tarp nukentėjusiųjų - futbolo sirgalius, atvykęs stebėti Lietuvos ir Vokietijos komandų futbolo rungtynių.
Pocket
Šeštadienio pavakarę 29 metų Vokietijos pilietis J.H. pareiškė, kad Vilniaus geležinkelio stotyje neaiškiomis aplinkybėmis iš piniginės dingo 170 eurų, 50 JAV dolerių, 80 litų, bilietas į futbolo rungtynes "Lietuva - Vokietija".

Vokietis patyrė 1 tūkst. 20 litų materialinį nuostolį.

Italijos pilietis 46 metų B.F. pareiškė, kad vėlų penktadienio vakarą į kelioninį automobilį "Fiat Dukato", stovėjusį Subačiaus gatvėje, įsibrovė 4 asmenys.

Grasindami į pistoletą panašiu daiktu, sumušė ir atėmė maisto produktus, 230 litų, 1 tūkst. 500 eurų, mobiliojo ryšio telefonus "Nokia", "Ericsson T-18", plieninę apyrankę, laikrodį, čekių knygelę, sveikatos pažymėjimą, Italijos piliečio identifikavimo kortelę, mokėjimo kortelę, vaizdo kamerą, dvi poras batų, vienerius marškinius, apatinį trikotažą, kojines, automagnetolą, raktus, alkoholinius gėrimus.

Italijos pilietis patyrė beveik 30 tūkst. litų materialinį nuostolį.

Dar vienas Italijos pilietis nukentėjo šeštadienio naktį.

Vilniaus universitetinės greitosios pagalbos ligoninės slaugytoja policijai pranešė pranešė, kad į ligoninę dėl galvos žaizdos, kaukolės lūžimų pristatytas ir gydymui paguldytas į neurochirurginį skyrių Italijos pilietis 43 metų P.V.R.

Jis paaiškino, kad Subačiaus gatvėje jį sumušė nepažįstami asmenys.

Šeštadienio naktį pačiame sostinės centre buvo užpulta Ukrainos pilietė.

24 metų ukrainietė S.K. pareiškė, kad apie 2 val. 30 min. nepažįstamas vaikinas Gedimino prospekte nuplėšė jai nuo peties rankinę "Trussardi" ir pabėgo.

Rankinėje buvo piniginė "Prada", Ukrainos pilietės pasas, 651 JAV doleris, 6 eurai, 1 tūkst. litų, lūpų dažai, kalkuliatorius "Citizen".

Mergina patyrė beveik 6 tūkst. litų materialinį nuostolį.

Įtarę nusikaltimu, policijos pareigūnai sulaikė 21 metų B.B.

Vien per sausį-liepą šalies sostinėje nusikaltėlių buvo sumušti, apiplėšti ar apvogti 150 įvairių užsienio šalių piliečių. Pernai per tą patį laikotarpį - 131.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.