aA
Šeštadienį Lietuvos ir Lenkijos pasienyje įvyko kraupi avarija. Kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, ties Trakėnų kaimu, 26 metų marijampoliečio Egidijaus Povilaičio vairuojamas vilkikas „Renault" įlėkė į priešingą eismo juostą ir taranavo keturis šalikelėje stovinčius sunkvežimius.
E.Povilaitis žuvo iškart. 41 metų Estijos piliečiui, sėdėjusiam savo vilkike „Mercedes-Benz", medikai konstatavo plėštinę kojos žaizdą. Estui buvo leista gydytis ambulatoriškai. Per avariją buvo apgadinti keturi vilkikai iš Estijos bei Latvijos.

Vilkikas šliuožė šonu

Įkalnėje ties Trakėnų kaimu apie 17 val. 30 min. stovėjo viena latvio bei trys estų krovininės mašinos. Vėliau jų vairuotojai policijos pareigūnams tvirtino nepastebėję, kodėl į juos ėmė trankytis nuo muitinės pusės Kalvarijos link važiavęs vilkikas „Renault".

Tolimųjų reisų vairuotojai pasakojo staiga pajutę smūgius ir tik tuomet pamatę, kad šonu, tik ant kairės pusės ratų, dideliu greičiu šliuožia sunkvežimis. Jo puspriekabė tai virsdavo ant šono, tai vėl atsistodavo ant ratų. Ant kelio pažiro durpės.

E.Povilaičio vairuojamas „Renault" iš eilės trenkėsi į nuokalnėje išsirikiavusius sunkvežimius, kol galop persisukęs į priešingą pusę sustojo.

Į nelaimės vietą iškviesti medikai bandė gelbėti marijampoliečio gyvybę, bet jam suleisti vaistai nebepadėjo.

"Lietuvos rytas"