aA
Rusijos saugumo tarybos sekretorius Vladimiras Rušaila ir Kamčiatkos srities gubernatorius Michailas Maškovcevas pateko į automobilių avariją. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad avarija įvyko 8 val. 37 min. Maskvos laiku Kamčiatkos Petropavlovsko apvažiuojamojo kelio 8-ajame kilometre.
Vladimiras Rušailo
© NTV
Srities Federalinės saugomo tarnybos (FST) valdybos duomenimis, per avariją žuvo penki ar šeši žmonės. Iš jų keturi FST darbuotojai. Žuvusiųjų skaičius dar tikslinamas.

Dar dešimt žmonių, tarp jų V.Rušaila ir M.Maškovcevas bei Kamčiatkos srities dūmos pirmininkas Nikolajus Tokmancevas, sužeisti.

Srities administracijos pareigūnai sakė, kad labiausiai sužeisti N.Tokmancevas ir M.Maškovcevas, kuris yra reanimacijoje dėl daugybės lūžių. V.Rušaila sužeistas nesunkiai, jam sulaužyta ranka ir koja. Pavojaus jo gyvybei nėra, sakė srities administracijos pareigūnai. Komos būklės yra vienas V.Rušailos padėjėjų, kurio pavardė nepranešama.

Automobilių susidūrimas įvyko visureigiui išvažiavus į priešpriešinę eismo juostą, kuria važiavo kortežas iš dviejų "Volgų" ir mikroautobuso. Visureigis susidūrė su palydos "Volga", kurioje buvo keturi FST darbuotojai. Remiantis pirmine informacija, visi šios "Volgos" keleiviai žuvo.

Nuo smūgio visureigis apvirto ore ir nukrito ant mikroautobuso, kuriuo važiavo V.Rušaila ir M.Maškovcevas, stogo.

FST valdybos duomenimis, visureigio vairuotojas buvo neblaivus. Avarija įvyko slidžiame kelyje esant prastam matomumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.