aA
Izraelio armija vėlai sekmadienį surengė didelį reidą į palestiniečių autonominę zoną Gazos Ruože, netoli Bureidžo ir Nuseirato pabėgėlių stovyklų, pranešė palestiniečių saugumo šaltiniai.
Israel
Maždaug 40 tankų ir šarvuočių į sektorių įsiveržė kelis kilometrus, iš dviejų pusių, ir pasiekė Nuseirato stovyklos pakraštį, kur girdėjosi pavieniai susišaudymai.

Abiejose pabėgėlių stovyklose iš mečečių per garsiakalbius žmonės buvo raginami priešintis įsiveržimui. Izraelio armijos atstovas spaudai komentuoti atsisakė.

Anksčiau sekmadienį vakare Izraelio tankai, šarvuočiai ir buldozeriai įsiveržė į Deir el Balaho rajoną Gazos Ruožo viduryje, kur armija buvo surengusi reidą ir prieš dvi dienas, pranešė palestiniečių saugumo šaltiniai.

Pasak jų, armija įsiveržė kelis šimtus metrų į autonominę palestiniečių zoną. Šaudant iš tankų buvo sunaikintas elektros generatorius, kuris rajonui tiekė elektros energiją.

Izraelio armijos atstovas spaudai patvirtino, kad šis reidas įvyko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.