aA
Šią vasarą Lietuvos pajūrio kurortą Palangą atrado turistai Italijos, Ukrainos bei Baltarusijos. Palangos turizmo informacijos centro duomenimis, šią vasarą Palanga ypač susidomėjo turistai iš Baltarusijos. Pastarųjų, palyginti su praėjusiais metais, apsilankė beveik keturis kartus daugiau, rašo "Vakarinė Palanga".
Pajūris, Palanga
© BNS foto
Pasak centro darbuotojų, tam įtakos turėjo pavasarį Minske atidaryta centro atstovybė.

Palangą iš naujo atrado ukrainiečiai. Tačiau daugiausia, kad kaip ir kasmet, Palangoje ilsėjosi lietuvių. Pagal centro statistinius duomenis, antrojoje vietoje buvo svečiai iš Rusijos, tik kiek mažiau - Latvijos. Kurortas domino ir estus.

Šiemet sulaukta nemažai turistų iš Vakarų Europos. Ypač didelis srautas poilsiautojų atvyko iš Vokietijos, daug Lenkijos, Švedijos bei Suomijos.

Šis sezonas išskirtinis ir tuo, kad kurorte pabuvojo kaip niekad daug italų. Turizmo informacijos centre apsilankiusieji svečiai, pasiteiravus, kuo juos žavi Palanga, visų pirma įvardijo gražias lietuvaites ir nuostabią pajūrio gamtą.

Kurorto neaplenkė ir turistai iš Japonijos, Australijos, Meksikos.

Dauguma kurorto svečių Turizmo informacijos centre teiravosi, kur būtų galima apsistoti, pavalgyti, juos domino ir ekskursinės bei kultūrinės programos.

Svečiai iš užsienio neturėjo nusiskundimų dėl paplūdimių infrastruktūros ar švaros, tačiau nemalonių prisiminimų jiems galėjo palikti vagystės bei šią vasarą daugelį poilsiautojų kamavę apsinuodijimai maistu.

Turistai iš Rusijos ypač buvo nepatenkinti dėl didelio automobilių srauto mieste.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.