aA
Lietuvos liberalų frakcijai Klaipėdos miesto taryboje nesuprantama ir nepriimtina Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) politika Klaipėdos savivaldybėje, o darbas susidariusioje situacijoje - neperspektyvus.
Tai sakoma pranešime, kurį trečiadienio vakarą išplatino Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) Klaipėdos miesto taryba.

"Socialliberalų frakcija, turinti 8 vietas miesto taryboje, vicemero, miesto ūkio bei savivaldybės turto komitetų postus, nuolat kritikuoja merą liberalą dėl prasto savivaldybės įmonių, turto, ūkio valdymo nors jau aštuoni mėnesiai taip pat yra tiesiogiai atsakinga prieš rinkėjus už šių sferų valdymą", rašoma pranešime.

Anot klaipėdiečių liberalų, nuolat deklaruodami draugystę su liberalais, socialliberalų frakcijos nariai praėjusią savaitę prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį bandė suorganizuoti interpeliaciją miesto merui Eugenijui Gentvilui.

Liberalų teigimu, apie tai, kad šios frakcijos atstovai siūlė Centro ir Rusų frakcijų nariam atstatydinti merą, viešai pareiškė šių frakcijų nariai.

Šios savaitės pradžioje socialliberalai išplatino pareiškimą, kuriame vadina prasimanymais pranešimus apie tariamus socialliberalų bandymus nušalinti E. Gentvilą. Anot socialliberalų, šie paties E. Gentvilo skleidžiami prasimanymai "tėra nevykęs padarytų klaidų maskavimas ir mėginimas save sureikšminti".

NS teigė, jog žinios apie Klaipėdos socialliberalų ketinimus teikti interpeliaciją uostamiesčio merui bei apie paslaptingus jų vizitus į Vilnių susitikti su Seimo pirmininku Artūru Paulausku yra paprasčiausi gandai.

Po pavasarį vykusių savivaldybių tarybų rinkimų Klaipėdos miesto taryboje liberalai turi 10 mandatų, socialliberalai - 8, Rusų sąjunga - 7, Centro sąjunga - 4, Tėvynės sąjunga - 2 mandatus. Klaipėdos miesto taryboje nėra nei valdančiosios koalicijos, nei opozicijos. Taryboje atstovaujamų politinių jėgų atstovai pasidalijo įtaką komitetų veikloje.

Liberalų sąjunga ir Naujoji sąjunga po Seimo rinkimų kartu su Centro sąjungos, Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovais sudarė Naujosios politikos koaliciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.