aA
Naujosios sąjungos (socialliberalų) Šiaulių rajono skyriaus vadovas 43 metų Zigmas Klimavičius įkliuvo neblaivus vairuodamas automobilį.
"Volkswagen Passat" Kuršėnuose važiavusį Z.Klimavičių trimis ekipažais dirbę pareigūnai sustabdė vėlai vakare. Įtarus, kad vairuotojas gali būti išgėręs, jo buvo paprašyta pasitikrinti alkotesteriu. Prietaisas parodė, kad Z.Klimavičiaus kraujyje yra 0,53 promilės alkoholio. Tai lengvas girtumo laipsnis.

Kuršėnų autobusų parke direktoriaus pavaduotoju komercijai dirbantis Z.Klimavičius policijos pareigūnams paaiškino, kad buvo pirtyje ir išgėrė šiek tiek alaus. Politikas sakė nemanęs, jog prie vairo sėdo neblaivus. Z.Klimavičiui skirta minimali - 1000 litų bauda.

"Buvau išgėręs tik mažą bokalą nestipraus alaus, todėl, manau, kraujyje alkoholio kiekis būtų buvęs daug mažesnis, - vakar "Lietuvos rytui" sakė Z.Klimavičius. - Buvau susijaudinęs, todėl parašiau tai, ko prašė policininkai".

Politikas neigė pareigūnams rodęs tarybos nario pažymėjimą: "Jis buvo kartu su vairuotojo pažymėjimu, kitais dokumentais, tad policininkai galėjo jį pastebėti".

Kuršėnų autobusų parkas dirba nuostolingai, tad Z.Klimavičius jau keturis mėnesius nėra gavęs atlyginimo. Atsižvelgdami į Šiaulių rajono tarybos nario prašymą, pareigūnai politiką įpareigojo 1000 litų sumokėti per keturis mėnesius.

"Lietuvos rytas"