aA
Jaunųjų nacionaldemokratų judėjimas (JNDJ) reiškia susirūpinimą dėl jaunųjų liberalų paramos homoseksualistų santuokų įteisinimui Lietuvoje ir reikalauja dėl to pasiaiškinti valdantįjį Naujosios politikos bloką ir, pirmiausia, Liberalų sąjungą (LLS). Tai sakoma trečiadienį išplatintame JNDJ pranešime.
Homoseksualistų santuoka
Homoseksualistų santuoka
Pasak pranešimo, jaunieji nacionaldemokratai "nebegali toliau tylėti" nes mato "moralinių iškrypimų tendencijas Europoje, įteisinus homoseksualistų santuokas Olandijoje, Vokietijoje ir kitose valstybėse".

Be to, jaunieji nacionaldemokratai suvokia homoseksualų santuokas "kaip tradicinės ir sveikos šeimos naikinimą bei visišką tradicijų paminimą, kuris yra tiesioginis tautos pamatų griovimas" ir vertina tai "kaip homoseksualistų įtakingo ir užslėpto lobizmo rezultatą", kurį pridengia "tariamas visuomenės liberalėjimas".

"JNDJ įsitikinimu, Jaunųjų liberalų sąjungos (JLS) pareiškimas nėra savarankiškas, o yra tiesioginė tarptautinio homoseksualistų lobizmo, Lietuvoje veikiančio su Lietuvos gėjų ir lesbiečių lygos priedanga, rezultatas", teigiama pareiškime.

Anot jaunųjų nacionaldemokratų, toks jaunųjų liberalų pareiškimas yra ne tik ypač žalingas, bet ir prieštarauja Konstitucijai, kuri teigia, jog santuoka yra sudaroma laisvu vyro ir moters sutikimu.

"Kviečiame visas tradicines vertybes puoselėjančias Lietuvos politines, visuomenines ir religines jėgas prisijungti prie opozicijos Lietuvos susvetimėjimui ir tradicinių vertybių niekinimui bei siūlome jungtis į vieningą judėjimą "Už tradicines vertybes", kurio tikslas ginti tradicinę šeimą ir tradicines lietuvių vertybes", rašoma JNDJ pareiškime.

JNDJ yra Lietuvos nacionaldemokratų partijos (LNDP), kuriai vadovauja Rimantas Smetona, jaunimo sparnas. LNDP yra kraštutinė dešinioji partija, neatstovaujama Seime ir neturinti realios įtakos politiniam gyvenimui. 1999 metais įkurta LNDP visoje Lietuvoje turi tik du savivaldybių tarybų mandatus - Alytaus miesto taryboje. Praėjusios kadencijos Seime partijai atstovavo tik R. Smetona.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.