aA
Antradienį JAV perspėjo, kad NATO gali tapti "reliktu", jeigu Europos Sąjungos (ES) planai sukurti savas intervencines pajėgas nebus aiškiai ir tvirtai susieti su Šiaurės Atlanto aljansu.
Uncle Sam
JAV gynybos sekretorius Viljamas Koenas (William Cohen), dalyvaujantis savo paskutiniojoje NATO gynybos ministrų konferencijoje Briuselyje, griežtą kalbą pasakė savo 18-ai kolegų iš NATO narių. Kalboje V.Koenas (William Cohen) teigė, kad dar yra daug neatsakytų klausimų apie ES projektą, nors jis buvo pradėtas prieš metus.

Po JAV gynybos sekretoriaus perspėjimo salėje kurį laiką tvyrojo tyla, vėliau pertraukta susirinkusiųjų plojimų.

Didžiosios Britanijos gynybos minsitras Džefas Hunas (Geoff Hoon) pareiškė, kad V.Koeno (William Cohen) pastabos dėl ES saugumo ir gynybos projekto buvo labai atviros ir griežtos.

Kai kurie NATO nariai spėja, kad Prancūzija turi politinių interesų, pritardama šiam projektui ir norėdama sukurti konkuruojančią karinę sąjungą, kurioje nebūtų dominuojančių JAV. Šiuos kaltinimus Paryžius atmeta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.