aA
Sprendimas buvo priimtas, patikrinus buto Maskvoje pirkimo-pardavimo sutartį. Šis butas priklauso V. Žirinovskio sūnui Igoriui Lebedevui.

CRK nutarime pabrėžiama, kad "kandidato pateikti duomenys neatitinka tikrovės".

V. Žirinovskis komisijos sprendimą pagrasino apskųsti Aukščiausiam teismui. Jis tvirtino, kad "kai kurie CRK nariai yra akivaizdžiai neobjektyvūs ir šališki mano atžvilgiu".

V. Žirinovskio žodžiais, esant būtinybei, CRK sprendimą jis užginčys Rusijos aukščiausiojo teismo prezidiume.

Ketvirtadienį per rytinį Centrinės rinkimų komisijos posėdį RLDP lyderis ir jo sūnus kategoriškai neigė esantys kuo nors susiję su butu Koštojanco gatvėje Maskvos pietvakariuose. V. Žirinovskis pareiškė, kad nei jis, nei jo sūnus ten niekada nebuvo. Jie net nežino, kur yra tokia gatvė. Liberalų demokratų vadovas atkreipė CRK narių dėmesį į tai, kad 99 proc. duomenų apie jo turtą buvo teisingi, "ir paprasčiausiai nerimta kalbėti apie likusį 1 proc.".

V. Žirinovskis su sunkumais rinkimų komisijoje susiduria jau ne pirmą kartą.

Pernai spalį CRK atsisakė jo partiją įregistruoti parlamento rinkimams dėl melagingų duomenų apie keleto RLDP sąrašo narių, įskaitant pirmojo trejeto, pajamas ir turtą. Tuo metu partijos sąraše buvo teisėsaugos ieškomas aliuminio magnatas Anatolijus Bykovas ir verslininkas Sergejus Michailovas, kai kuriuos sluoksniuose žinomas pravarde "Michasj".

Tada LDP pagalbinės organizacijos skubiai sukūrė naują "Žirinovskio bloką", kurio sąrašą CRK įregistravo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.