aA
Netapęs užsienio reikalų viceministru Vygaudas Ušackas gali palikti ir vyriausiojo euroderybininko pareigas. Naujasis užsienio reikalų ministras Antanas Valionis jau paskyrė tris naujus viceministrus, o dėl ketvirtojo, kuriuo pretenduoja tapti Algirdo Saudargo komandoje dirbęs ir dabar laikinai viceministro pareigas einantis V.Ušackas, vis delsia.
LŽ žiniomis, ministras svarsto ir kitas kandidatūras, todėl Prezidento vyriausiuoju derybininku dėl stojimo į Europos Sąjungą (ES) paskirtas V.Ušackas viceministro posto gali netekti. Vakar V.Ušackas LŽ patvirtino, kad A.Valionis jam kol kas nepasiūlė tapti ketvirtuoju viceministru.

Paklaustas, ar netekęs viceministro posto jis ir toliau vadovaus Lietuvos deryboms dėl stojimo į ES, V.Ušackas teigė manąs, jog "tam, kad atliktų darbą gerai, derybininkas turi būti viceministru".

Naujosios sąjungos atstovas spaudai Arūnas Daugėla LŽ pateikė socialliberalų deleguotų viceministrų sąrašą. Jame kandidatu į užsienio reikalų viceministrus įrašyta Dalia Grybauskaitė, kuri vakar ir buvo paskirta į šį postą. Tačiau vakarop kandidatų sąraše jau atsirado V.Ušackas.