aA
“AlphaGrip” yra daugiafunkcinis įvesties įrenginys, suderinantis klaviatūros, pelės, žaidimų vairalazdės ir televizijos nuotolinio valdymo pulto funkcijas. Jį taip pat galima naudoti kaip klaviatūrą nešiojamiems kompiuteriams bei mobiliesiems telefonams.
"AlphaGrip"
Interneto žaidimų serverių administratoriai pastebėjo, kad žaidėjai daugiau laiko praleidžia plepėdami vienas su kitu, nei žaisdami. Kompiuterinių žaidimų mėgėjams, besinaudojantiems “AlphaGrip”, nebereikės padėti į šalį vairalazdės norint parašyti kokį nors tekstą klaviatūra.
"AlphaGrip"

“AlphaGrip” kūrėjai užpatentavo naują teksto įvedimo būdą, kuris leidžia vartotojui rinkti tekstą daugiau nei 50 simbolių per minutę greičiu – būnant bet kur – netgi sėdint supamoje kėdėje, gulint lovoje, važiuojant automobiliu, stovint ar bėgiojant. “AlphaGrip” ateityje gali pakeisti nepatogius, prie darbastalio prikaustytus informacijos įvedimo įrenginius. Jis gali būti naudojamas kartu su bet kokiu teksto įvedimo reikalaujančiu įtaisu – pradedant mobiliuoju telefonu ir nešiojamu kompiuteriu, baigiant nuotoliniu valdymo pultu.

Visgi kol kas šis įrenginys dar tik ruošiamas rinkai, todėl neaišku ar jis galės rungtis su sena įprasta klaviatūra – jis atrodo pernelyg unikaliai, o nemažai kitų revoliucijas žadančių įrenginių jau užmiršta ir nebenaudojama.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.