aA
Net ir sveikiausiam žmogui kartais tenka patirti nemalonų skausmą. Nesvarbu, ką beskaudėtų, pirmas ir didžiausias mūsų troškimas yra - atsikratyti to įkyruolio. Kiekvienas bandome spręsti iškilusią problemą savaip: vienas bėga į vaistinę "stebuklingų" vaistų, kitas užsikloja galvą antklode ir bando kentėti. Mes gi siūlome keletą natūralių skausmo šalinimo būdų.
Skausmas
Skausmas
Sąnarių skausmas

1 variantas: gliukozamino sulfatas

Veikimo mechanizmas: gliukozamino sulfatas – tai natūralus preparatas, kuris palengvina sąnarių traumas ir artritą. Gliukozaminas nepašalina stipraus skausmo, o tik gydo pažeistus sąnarius ir bėgant laikui padeda panaikinti skausmų priežastis.

Kaip vartoti: optimali dozė priklauso nuo kūno svorio. Padauginkite savo kūno svorį kilogramais iš 20 (pavyzdžiui, jei sveriate 60 kg, tai dienos dozė bus 1200 mg) ir padalinkite į tris porcijas. Teigiami rezultatai pastebimi po keturių savaičių reguliaraus vartojimo.

Pašalinis poveikis: gliukozamino vartojimas labai retais atvejais gali sukelti skrandžio sutrikimus, taip pat rėmens ėdimą ir pykinimą. Šitų nemalonumų galima išvengti preparatą vartojant valgio metu.

2 variantas: MSM

Veikimo mechanizmas: MSM (metilsulfonilmetanas) – natūralus sieros junginys, kuris palengvina skausmą ir šalina sąnarių patinimą. Jo veikimo būdas ne visiškai aiškus. Gali būti, kad MSM palengvina ląstelių praeinamumą. Dėl to medžiagų apykaitos produktai, kurių perteklius gali tapti uždegimo ir tirpimo priežastimi, lengviau šalinami iš organizmo, o sveikimui reikalingas deguonis ir maitinamosios medžiagos, priešingai, į ląsteles patenka žymiai lengviau.

Kaip vartoti: per dieną reikia suvartoti po 2250 mg MSM. Kai kurie palengvėjimą gali pajusti jau po keleto dienų, o kitiems gali prireikti netgi viso mėnesio.

Pašalinis poveikis: didelės MSM dozės gali sukelti skrandžio gleivinės suerzinimą ir galvos skausmą (gali būti, kad tai yra toksinų pašalinimo iš ląstelių pasekmė). Galvos skausmai praeina po 2-4 dienų. Norint išvengti skrandžio problemų, MSM vartokite valgio metu arba vartojimo dozę po truputį mažinkite, kol simptomai išnyks.

Raumenų skausmas

1 variantas: magnio sulfatas

Veikimo mechanizmas: magnio sulfatas naudojamas kaip nuimantis spazmas vaistas, patiriant raumenų skausmą, o nervų sistemos perkrovimo atvejais naudojamas kaip raminantis preparatas.

Kaip vartoti: ištirpinkite 2 stiklines magnio sulfato karštoje vonioje. Pagulėkite tokioje vonioje 15 minučių.

Pašalinis poveikis: ši vonia absoliučiai nekenksminga, ja mėgautis galite kiek tik pageidaujate.

2 variantas: arnika

Veikimo mechanizmas: arnika šalina traumuotų audinių uždegimą ir tirpimą. Ypač efektyvi gydant mėlynes ir raumenų skausmus po intensyvių sporto treniruočių.

Kaip vartoti: arnika vienu metu tuo pat metu gerkite (homeopatinėmis kapsulėmis) ir išoriškai (kremo arba tepalo pavidalu). Iš karto po traumos po liežuviu padėkite penkias granules. Po truputį jas čiulpkite, o skaudamą vietą patepkite specialiu kremu arba tepalu.

Šalutinis poveikis: pati arnika yra nuodinga, tačiau iš jos pagamintos homeopatinės priemonės nekenksmingos.

Menstruaciniai skausmai

Paprastoji ramunėlė

Veikimo būdas: ramunėlė turi priešuždegiminį ir kraujagysles plečiantį poveikį. Tokia sąveika kritinėmis dienomis padeda pašalinti spazmus.

Kaip vartoti: naudokite ramunėlių ekstraktą po ½ - 1 arbatinio šaukštuko kas 2-3 valandas arba visą dieną gerkite ramunėlių arbatą.

Pašalinis poveikis: nėra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.