aA
Dvidešimtmetis įsilaužėlis prisipažino kaltu dėl įsilaužimo į vienos iš NASA laboratorijų kompiuterius, kurie valdo žmogaus nepilotuojamas kosmoso tyrinėjimo misijas.
Kalinys
Raymondas Torricellis teigė įsilaužęs į du NASA kompiuterius tam, kad sužinotų vartotojų vardus ir slaptažodžius, leidžiančius prieiti prie kitų sistemų. Jis taip pat sukūrė pokalbių kambarį, iš kurio internautai būdavo nukreipiami į pornografijos tinklalapį. Šis mokėdavo R.Torricelliui 18 JAV centų (0,72 lito) už kiekvieną naują vartotoją.

“Aš niekada neplanavau tyčia sugadinti kompiuterių, į kuriuos įsilauždavau”, - sakė teisiamasis, penktadienį pateikęs malonės prašymą.

Jis gali būti nuteistas 27 metams kalėjimo ir priverstas sumokėti 950000 JAV dolerių (3,8 milijono litų) baudą.

Du kompiuteriai, į kuriuos buvo įsilaužta, padeda valdyti nepilotuojamų kosmoso tyrimo aparatų paleidimo procedūrą. Jie priklauso NASA reaktyvinių variklių laboratorijai, esančiai Pasadenoje, Kalifornijos valstijoje.

R.Torricellis taip pat prisipažino įsilaužęs į San Chosė valstybinio universiteto kompiuterius, taip gaudamas priėjimą prie kitų kompiuterinių tinklų. Be to jis kaltinamas pasinaudojęs daugiau nei 15 kreditinių kortelių numeriais tam, kad nusipirktų įvairių prekių internete.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.